Voetbal Challenger Pro League FCV Dender - Lommel SK: 1-4

Regi Van Acker ziet zwak Denders openingskwartier meteen afgestraft worden door Lommel: “In elke linie versterking nodig”

Zakaria Atteri houdt bezoeker Laurent Lemoine af. ©  De Saedeleer

Dender bleek niet klaar voor de openingsmatch en slikte twee goals in het eerste kwartier. Een onterechte rode kaart met een bijhorende strafschop betekende de doodsteek voor de promovendus.

Wim Redant

In 2009 degradeerde FCV Dender na een verblijf van twee jaar uit eerste klasse. Twaalf jaar later maakte de fusieclub opnieuw haar opwachting in het profvoetbal in het omgedoopte Dender Football Complex. Coach Regi Van Acker gooide zijn Sloveense linksbuiten Nicolas Rajsel na één speelhelft tegen Ninove meteen in het basiselftal, waardoor publiekslieveling en kampioenenmaker Ridwane M’Barki verrassend op de bank bleef en de tol betaalde van een mindere voorbereiding.

De wedstrijd begin dramatisch voor de promovendus, die de handen meteen vol had met de piepjonge Lommelse voorhoede. Belghali troefde Van Oudenhove af op een voorzet van Henkens en het stond 0-1. Even later legde diezelfde Belghali via een hakje van Talvitie breed op Roque, die van net voor de backlijn ongehinderd raak trof. Na amper een kwartier in de Challenger Pro League lag de sterke Denderleeuwse thuisreputatie, vorig seizoen in zowel de competitie als de eindronde ongeslagen, al aan diggelen. Dender rechtte evenwel de rug en de thuisaanhang mocht meteen juichen bij de eerste prik van de Denderleeuwse aanvallers. Atteri won een kopduel en Lallemand bediende Rajsel, die meteen zijn visitekaartje afleverde met een pegel in de winkelhaak. Atteri dropte een reuzenkans naast. Hens claimde op het halfuur de gelijkmaker na een verraderlijke vrijschop, die de lijn al dan niet overschreed. Henkens schonk net voor rust Lallemand de kans op de gelijkmaker, maar die mikte onbegrijpelijk naast.

Overdreven cijfers

Na rust kwam Houdret midvoor Atteri aflossen. Gies redde twee keer de meubelen in een één op één met Dos Santos en Talvitie. Ref Simonini gaf Cools dubieus rood na een schot op de arm en legde de bal op de stip. Chadli zorgde met een pareltje voor overdreven cijfers.

Coach Regi Van Acker was duidelijk na de openingsmatch. “In elke linie is er nog versterking nodig. Voorin ontbreekt het ons aan een echte midvoor. We tonen geduld op de transfermarkt omdat nieuwe spelers moeten passen in het collectief.” Dinsdag kan Dender in eigen huis al revanche nemen in de Beker van België tegen Wetteren.

Doelpunten: 12’ Belghali (0-1), 15’ Roque (0-2), 20’ Rajsel (1-2), 69’ Dos Santos (1-3, pen.), 90’+4’ Chadli (1-4).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten