Voetbal  Challenger Pro League  Exc. Virton - RWD Molenbeek 1-1

Biron maakt in de slotfase penaltyfout van Defourny ongedaan

Een gehavende Theo Defourny© BELGA

Twee keer was Defourny de sterkste, maar vanop de strafschopstip won Anne de krachtmeting tussen doelman en aanvaller. Biron redde in blessuretijd alsnog een punt voor de Molenbekenaars.

Paniek. De tweede helft tussen Virton en RWDM was een dikke vijf minuten afgetrapt toen Théo Defourny lelijk in contact kwam met Souleymane Anne. Het zag er zo ernstig uit dat reservedoelman Jonathan De Bie zich al ging opwarmen, maar Defourny kon uiteindelijk gewoon doorspelen.

Even schrikken voor de RWDM-supporters, want wie was het die de Molenbekenaars tijdens het openingskwartier doorheen de storm had geholpen? Jawel, Defourny, de man die het vorig seizoen ook al zo vaak flikte.

“Die voorbereiding, dat is niet bepaald het plezantste. Wedstrijden spelen, dat is waarom we voetballer zijn geworden”, stond Defourny een paar dagen voor de wedstrijd al te trappelen van ongeduld om de competitie weer aan te vatten.

Souleymane Anne, de man van het ongezellige contact in de tweede helft, zat kennelijk ook op hete kolen: in de zevende minuut snelde de diep gestuurde Mauritaniër Gilles Ruyssen en Nurman Kurdic voorbij en dwong hij Defourny meteen tot een save. Een paar minuten later was het Yannick Aguemon die zich probleemloos voorbij bovengenoemd duo wurmde, maar Anne besloot buiten het kader.

In het slot slaagde Anne, vorig seizoen goed voor negen competitiegoals voor Virton, er toch in zijn naam op het scorebord te zetten. De ingevallen Ayyoub Allach stuurde een diepe bal de zestien in, Defourny raakte de razendsnelle Anne en kreeg een penalty tegen. Anne zette die feilloos om.

Toen RWDM in blessuretijd alsnog tot scoren kwam, kon de vreugde van Defourny uiteraard niet op. Niet alleen had Ivann Botella, vorig seizoen enorm geteisterd door blessureleed, met een assist voor Mickaël Biron een eerste rol van betekenis kunnen spelen voor RWDM, maar het kleine foutje dat hij veroorzaakt had was snel weer rechtgezet. (mdv)

Doelpunten: 87‘ Anne (strafschop) 1-0, 90+3’ Biron 1-1.

Dender - Lommel 1-4: 12’ Belghali 0-1, 15’ Roque 0-2, 20’ Rasjel 1-2, 69’ Vinicius (strafschop) 1-3, 90’ + 3’ Chadli 1-4. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten