Busje probeert te ontkomen aan grenspolitie en kantelt: drie illegale migranten komen om bij verkeersongeval in Oostenrijk

 ©  AFP

Drie illegale migranten zijn zaterdag in Oostenrijk om het leven gekomen toen het busje dat hen vervoerde en aan de grenspolitie trachtte te ontkomen, kantelde. Dat meldt het Oostenrijkse agentschap APA. Verscheidene anderen raakten gewond.

gjsBron: belga

Het ongeval vond plaats in Burgenland, dicht bij de grens met Hongarije. Twintig mensen, waaronder kinderen, zaten achterin het busje gepropt. Bij het ongeval kwamen twee mannen en een vrouw om het leven. De bestuurder werd gearresteerd.

In mei nog kondigde het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken aan dat het een netwerk had opgerold dat tienduizenden, voornamelijk Syrische, migranten van Hongarije naar Oostenrijk smokkelde.

In 2015 werden 71 lichamen, waaronder die van kinderen, gevonden in een verzegelde vrachtwagen die de illegalen van Hongarije naar Oostenrijk bracht. De mensen waren gestikt tijdens het transport en werden aan de Oostenrijkse kant van de grens ontdekt.

Aangeboden door onze partners