Jonas Van de Steene ook negende in de wegrit op WK Paracycling, Plat verplettert de rest

Jonas, concentratie voor de start van de wegrit zaterdagmiddag. © Paralympic Team Belgium

Lochristi -

De Zaffelaarse handbiker Jonas Van de Steene reed zich deze middag in de wegrit H4 op het WK Paracycling in Canada naar een negende plaats. Al snel was hij mee met een kopgroep van tien, tot de onvermijdelijke Jetze Plat aan de boom schudde en zijn overmacht op indrukwekkende manier toonde. Na de tijdrit haalt die ook het goud in de wegrit.

Bij 24 graden werd de wegrit met daarin Van de Steene zaterdagmiddag verreden over 66 km met liefst zeven keer een helling van 8 %. Al vrij snel nestelde de Beer uit Zaffelare zich in de kopgroep van 10 man, met daarin –uiteraard – Frühwirth, Wilk en Plat, de gebruikelijke hoofdrolspelers in de MH4. Na drie kwartier wedstrijd was die elitegroep tot zeven herleid, en volgde Van der Steene op een minuut. Na een uur werd de wedstrijd voor de kopgroep één lange achtervolging op de dekselse Nederlander die de rest in de vernieling reed. (Lees verder onder de foto)

De laatste details worden geregeld voor de start van de Zaffelaarse atleet. © PTB

Onze Zaffelaarse Beer keek kort daarna al tegen een achterstand van 4 minuten aan. Op twee ronden van het einde reed hij al in negende positie. Uiteindelijk moest ook Frühwirth de overmacht van Plat ondergaan, bij de bel van de laatste ronde. De Zaffelaarse atleet bleef zijn eigen tempo aanhouden en bolde ook de slotronde in op plek 9, een fraaie top-10 dus die hij tot aan de aankomst behield. Jetze Plat - wie anders - verlengt zijn wereldtitel voor het zilver van Thomas Frühwirth en het brons van Bosredon. (Lees verder onder de foto)

 © Twitter

Twee keer een mooie top-10 op het WK Paracycling, in de schaduw van een paar outstanding kanonnen, het moet Jonas zeker een goed gevoel geven. Later leest u hier nog zijn reactie. (ghl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten