Victor Langellotti boekt eerste Monegaskische zege van 2022 in Ronde van Portugal

 ©  ISOPIX

De Monegask Victor Langellotti van het Spaanse Burgos-BH heeft zaterdag met een late uitval de dagzege geboekt in de achtste etappe van de wielerronde van Portugal (UCI cat. 2.1), meteen ook de eerste overwinning voor zijn ministaat dit seizoen. De Portugees Frederico Figueiredo (Glassdrive Q8 Anicolor) blijft aan de leiding van het algemene klassement.

Bron: BELGA

Na een vroege vlucht van elf renners reed de 27-jarige Langellotti diep in de finale van de 182 kilometer lange heuvelachtige etappe van Viana do Castelo naar Fafe uit het peloton weg. Op de kasseiaankomst bleef hij nog net uit de greep van de groep, waar de Uruguayaan Mauricio Moreira de tweede plaats pakte voor de Amerikaan Scott McGill. Het is de eerste profoverwinning voor een renner met de Monegaskische nationaliteit dit seizoen.

Met nog twee etappes te gaan, heeft leider Figueiredo nog steeds een voorsprong van zeven seconden op het nummer 2 in het klassement, zijn ploegmaat Moreira. De Portugees Luis Fernandes is derde op 0:38.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten