Man in zorgwekkende toestand afgevoerd op Antwerp Pride Party, ook vrouw naar ziekenhuis

 ©  BELGA

Het Love United Festival op de Zuiderkaaien, de afsluiter van de Antwerp Pride, is zaterdagavond verstoord. Twee personen werden plots onwel en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen verkeert in kritieke toestand. De politie onderzoekt of er sprake was van verdovende middelen. De organisatie roept op om verantwoord te feesten.

“Een man en een vrouw zijn plots onwel geworden, vlak voor één van de twee podia”, vertelt Wilfried Eetezonne, woordvoerder van het festival. “De muziek werd onmiddellijk stilgelegd en de hulpdiensten waren zeer snel ter plaatse.”

Een ziekenwagen baande zich een weg door de menigte, waar de man moest worden gereanimeerd. Hij is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Ook de vrouw werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht, haar toestand is stabiel. De politie zal verder onderzoeken of er verdovende middelen in het spel zijn en of deze al dan niet werden toegediend.

Verantwoord feesten

“We hopen op het beste voor de man en de vrouw”, benadrukt Eetezonne. “De feestvierders hebben met veel respect op het incident gereageerd. De hulpverleners hebben zelfs een applaus gekregen voor hun snelle interventie.”

Na de onderbreking werd het festival weer enthousiast verdergezet. Voor de muziek weer begon te spelen heeft de organisatie de feestvierders opgeroepen om verantwoord te feesten. “Zorg goed voor jezelf, drink genoeg water en let op met middelen die je in andere sferen brengen. Zo maken we er voor iedereen een fantastisch feest van”, aldus Eetezonne.

(Nelo)

Aangeboden door onze partners