Statiegeldbekers van de Gentse Feesten duiken terug op bij de Patersholfeesten

 ©  BST/FVV

GENT -

Wie dit weekend een drankje bestelt aan de bars in Oudburg en Sluizeken, krijgt die in een bekende statiegeldbeker: de ‘Negenduust’-bekers die ook op de Gentse Feesten massaal gebruikt werden.

Bert Staes

LEES OOK. De Patersholfeesten zijn terug én duren dit jaar vier dagen: hier is alles wat je moet weten

Ook op de Patersholfeesten mogen er namelijk geen wegwerpbekers meer gebruikt worden. Dat is verboden op alle evenementen op het openbaar domein. Wie in het Patershol gaat drinken, krijgt gewoon een glas, maar in Oudburg en aan Sluizeken wordt gewerkt met statiegeldbekers. Daarvoor is hetzelfde bedrijf ingeschakeld als tijdens de Gentse Feesten, Goodless.

De bekers met het opschrift ‘Negenduust’ duiken dan ook terug op. Handig voor wie er nog op overschot had van tijdens de Feesten. Het was bovendien de reden dat er geen bekers gemaakt zijn met het opschrift ‘Gentse Feesten’. Dat mocht niet, omdat ze dan nadien niet meer op andere evenementen te gebruiken zijn.

Het nadeel: net zoals op de Gentse Feesten, zijn er ook op de Patersholfeesten verschillende bekers in omloop. Er wordt niet gewerkt met één centraal systeem, waardoor je aan het ene kraam een andere statiegeldbeker krijgt dan aan het andere. Zo zijn ook de ‘wisselbekers van Ivago in omloop.

 ©  BST

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent