Berm en weide gaan in vlammen op, vermoedelijk door sigaret van automobilist

De berm naast de Expressweg en een stuk weide naast de Gentstraat gingen in vlammen op. © lvw

Ingelmunster / Oostrozebeke -

Een stuk berm en naastgelegen weide op de grens van Ingelmunster en Oostrozebeke zijn zaterdagmiddag in vlammen opgegaan. Gelukkig blies de wind niet hard en kon de brandweer snel optreden om erger te voorkomen. Volgens de eerste observatie zou een weggegooide sigaret de vlammen veroorzaakt hebben.

Levi Verbauwhede

Iets voor 13 uur op zaterdagmiddag ontvingen de hulpdiensten een oproep dat er een stuk berm had vuur gevat, tussen de Expressweg (N382) en de Gentstraat op de grens van Ingelmunster en Oostrozebeke.

“Een buurvrouw sprak over twee vierkante meter”, reageert brandweerofficier Wim Decoopman. Maar toen hij en zijn manschappen even later ter plaatse kwamen, stond er al een grote oppervlakte in lichterlaaie. “De vlammen van de bermbrand waren overgeslagen op de weide ernaast.” (lees verder onder de foto)

De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door een sigaret, die door een voorbijganger in de berm werd gegooid © lvw

Uiteindelijk kreeg men het vuur snel onder controle. “De wind maakte het niet zo gemakkelijk, maar gelukkig blies die niet te hard. We hebben meteen alles kunnen blussen. Dergelijk gewas brandt meteen op en blijft niet lang smeulen. Het zou een ander verhaal zijn mocht er bijvoorbeeld hout vuur gevat hebben.”

Sigaret

De oorzaak van de brand is nog niet gekend. “Maar het kan bijna niet anders dan dat de bermbrand ontstond door een weggegooide sigaret”, reageert Decoopman. “Er ligt en gebeurt hier niets die zomaar vuur kan creëren. De bestuurder zal het waarschijnlijk nooit geweten hebben, maar je ziet dus maar wat voor een gevolgen zo’n acties kunnen hebben.”

De brandweer kon voorkomen dat de volledige weide in lichterlaaie stond. © lvw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten