Meer dan 90 doden bij overstromingen in Jemen: 140 gebouwen ingestort en meer dan 5.000 beschadigd

 ©  ISOPIX

In het noorden van Jemen zijn volgens de Houthi-rebellen meer dan 90 mensen om het leven gekomen bij overstromingen. Er is sprake van 140 gebouwen die na zware regenval ingestort zijn en meer dan 5.000 andere gebouwen die beschadigd raakten, aldus een woordvoerder van de zogenaamde humanitaire raad.

gjsBron: BELGA

De overstromingen troffen volgens de rebellen meer dan 24.000 gezinnen in verschillende provincies die onder controle staan van rebellen, zei de woordvoerder volgens de zender Al-Masirah. Het wassende water veroorzaakte ook schade aan het historische centrum van de hoofdstad Sanaa en aan landbouwgronden.

Het straatarme land is al meer dan zeven jaar in een bloederige burgeroorlog verwikkeld. De vernielingen door de weerkerende overstromingen in het regenseizoen, dat in augustus afloopt, hebben de humanitaire crisis in het land nog aangewakkerd.

Zowat anderhalve week geleden had de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) nog gemeld dat duizenden burgers ontheemd waren door overstromingen in de provincie Marib en dat hun huizen ernstig beschadigd raakten. Medewerkers van de internationale organisatie hebben hulp verleend aan meer dan 3.400 families.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten