Nieuw festival Hear Hear op Pukkelpop-weide start met tropische temperaturen en extra maatregelen

 ©  Sven Dillen

Heet, heter, heetst op Hear Hear. Het nieuwe dagfestival op de Pukkelpop-weide wapent haar bezoekers tegen de zon met zonnecrème en extra water. Dat het toch braden blijft, heeft ook te maken met de affiche.

Dennis Van Goethem

Gitaren troef op het pasgeboren broertje van Pukkelpop. Met onder meer Editors, Balthazar, Pixies en Liam Gallagher serveert Hear Hear vandaag stevige namen als opwarmer voor volgende week. Alsof warmlopen nog nodig is: op de weide wijst de thermostaat tot 34 graden aan. De organisatie grijpt in met gratis zonnecrème, nevelaars en twee waterflesjes voor de prijs van één. Ook aan de toiletten is drinkwater voorzien.

Geen afkoeling, wel beschutting in de drie tenten. Het gros van het terrein is nog afgesloten, de hoofdbühne nog ‘under construction’. Dus doet de Marquee dienst als grootste podium op het hertekende plein. Vooraf mikte Hear Hear op 25.000 festivalgangers, maar daar komt het festival niet. “Er komen last minute wel nog heel wat mensen bij”, aldus de organisatie. “Naar verwachting zullen we ergens tussen 12.000 en 15.000 bezoekers ontvangen.”

De Britse groep Blood Red Shoes kreeg om 11.30 uur de eer om als eerste band ooit op Hear Hear te spelen, de Belgen van Sons lokten daarna de eerste gevulde tent. Naast de headliners komen onder meer Whispering Sons, Thurston Moore, The Avalanches en Strand of Oaks nog langs. Pukkelpop zelf gaat komende donderdag van start.

Aangeboden door onze partners

Lees ook