De finalisten van Zomerhit 2022 zijn bekend

Niet alleen ouwe getrouwen Regi en Niels Destadsbader zijn van de partij, maar ook favoriete Pommelien Thijs maakt kans op de Radio 2 Zomerhit. ©  Thomas Geuens

Niels Destadsbader, uiteraard. Regi, uiteraard. Maar ook TikTokker Berre, Margriet Hermans en Pommelien Thijs kregen van kijkend en luisterend Vlaanderen genoeg stemmen om door te stoten naar de finale van ‘Zomerhit 2022’. Vanmiddag werden de tien laatste genomineerden bekendgemaakt, volgende week weten we wie de trofee mee naar huis neemt.

Wout Desmytere

“Precies zo’n telefoontje van de middelbare school”, zei Jonas Van Geel. “Om je te zeggen dat je moest gedelibereerd worden na de examens.” Gelukkig kreeg hij vandaag beter nieuws, want Radio 2-presentatrice Caren Meynen belde de tien laatste genomineerden van Zomerhit 2022 persoonlijk op om hen te verblijden met goed nieuws: ze hebben het tot in de finale geschopt.

20 artiesten stonden begin deze zomer aan de startlijn, volgende week strijden tien finalisten om de eindwinst. Dat zijn Metejoor & Snelle met Kijk ons nou, The Starlings met Gold, Maksim met Zonder mij, Margriet Hermans met Lekker blijven hangen, Cleymans & Van Geel met Olivia, TikTokker Berre met Say my name en Jaap Resema & Lea Rue met Code rood.

Nieuwe nummer 1

Ook Pommelien Thijs, steeds meer allround zangeres dan ‘Caro uit #LikeMe’, maakt kans op de winst. Haar single Ongewoon, die nochtans al sinds april uit is, staat sinds vandaag op nummer 1 in de Ultratop, één plaatsje boven haar #LikeMe-collega Camille Dhont met Geen tranen meer over. Gesmaakte passages in Zomerhit en Tien om te zien zullen alvast geholpen hebben. De laatste keer dat Thijs de Ultratop aanvoerde, dateert van oktober 2020. Toen scoorde ze een monsterhit met Nu wij niet meer praten, haar duet met de Nederlandse Jaap Resema.

Dat Regi (Zwaartekracht met Emma Heesters) en Niels Destadsbader (Ik neem er één) het rijtje genomineerden afsluiten, verbaast niemand. Mocht die laatste niet genomineerd zijn, zou hij nog opgedoken zijn tijdens de finale. Want samen met Siska Schoeters presenteert hij het hele boeltje. “Ik moest er sowieso zijn en ik denk dat de VRT wil de kosten wat drukken”, grapte hij. Een verwijzing naar de heisa over de gelekte lonen van de VRT-vedetten. “Begin niet over geld, hé!” grapte Meynen terug.

Wie uiteindelijk Zomerhit 2022 wint, zien we volgende week. De laatste show wordt zaterdagavond live uitgezonden op Eén, vanop de pier in Blankenberge. De stemming voor de finale is intussen geopend. Je kan je favoriet steunen door te sms’en naar het nummer 6000. Trouwe fans, let op: je kan maar twee keer stemmen.

De tien finalisten van ‘Zomerhit 2022’ zijn bekend. 

Aangeboden door onze partners