Middenberm en fietspaden om drukke steenweg veiliger te maken, parkeerplaatsen moeten weg

Het gaat om het stuk van de Kortrijksesteenweg voor de rotonde Driesleutels, aan de Carrefour. ©  Google Maps

SINT-DENIJS-WESTREM -

Er zijn plannen in opmaak om een gevaarlijk stuk van de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem veiliger te maken. Vlak voor de rotonde Driesleutels zal de steenweg een middenberm en vrijliggende fietspaden krijgen, zegt Vlaams minister Lydia Peeters (Open VLD).

Bert Staes

Het gaat om het stuk van de Kortrijksesteenweg tussen het kruispunt met de Schoonzichtstraat en de rotonde Driesleutels, voor de Carrefour en de Quick. Het drukke stuk steenweg staat op de dynamische zwarte lijst van het Vlaamse agentschap Wegen en Verkeer.

Tussen 2016 en 2018 vielen er 19 lichtgewonden, waaronder 1 fietser en 2 voetganger. Sindsdien zijn plannen in opmaak om de situatie veiliger te maken. Er zal een fysieke middenberm worden aangelegd, zodat auto’s niet meer links kunnen afslaan of niet meer kunnen oversteken dwars over de steenweg om de baanwinkels te bereiken.

Het stuk tussen de Schoonzichtstraat en de rotonde wordt aangepakt. ©  Google Maps

Dat blijkt uit informatie die Stephanie D’Hose deze maand opgevraagd heeft in het Vlaams Parlement. Om ruimte te maken voor veilige, vrijliggende fietspaden zullen ook de parkeerstroken verdwijnen. De steenweg wordt onder meer gebruikt door leerlingen van enkele scholen in de buurt. Vlak bij ligt er een basisschool en ook grote middelbare scholen gevestigd aan de steenweg.

De ontwerpen voor het stuk Kortrijksesteenweg zijn klaar, maar een timing is er nog niet zegt minister Peeters. “Eerst moet het ontwerpplan goedgekeurd worden door alle betrokken partijen, moeten de nodige vergunningen worden bekomen, en moet vervolgens nog een aannemer aangesteld worden.”

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent