‘Rambo’, ex-bodyguard van prinses Diana: “Als ik die nacht gewerkt had...”

 ©  AP

De lijfwacht van Diana, die ze de naam Rambo gaf, heeft in een interview verteld dat de prinses waarschijnlijk nog zou geleegd hebben als hij bij haar was geweest op de avond van 31 augustus 1997 in Parijs. “We hadden strootjes getrokken”, vertelt hij aan The Scottish Sun.

lto

Bodyguard Lee Sansum ©  ISOPIX

Lee Sansum (60) en Diana hadden een zeer goede band. Ze gaf hem de bijnaam Rambo en vertelde hem over haar grootste angsten en toekomstplannen. En toch was hij niet degene die bij haar in de auto zat toen ze 25 jaar geleden om het leven kwam. In een interview met The Scottisch Sun vertelde Sansum hoe de veiligheidsagenten een strootje hadden getrokken om Trevor Rees-Jones, de voormalige bodyguard van Dodi Al-Fayed, te vergezellen in de auto. Maar Sansum verloor en mocht dus niet mee met het koppel. Hij zei ook dat het ongeval geen fatale afloop had gekend als hij naast Diana had gezeten.

LEES OOK. Nieuw boek onthult straffe verhalen uit het Britse koningshuis (+)

“Toen ik hoorde dat ze bij de crash geen gordel droeg, begreep ik meteen waarom ze de klap niet had overleefd. Dit had nooit mogen gebeuren.” Een gordel dragen was nochtans standaard voor de familie. Het was een bevel van de baas, Dodi’s vader Mohamed Fayed. En hoewel Dodi het dragen van veiligheidsgordels haatte, drong ik er altijd op aan”, zegt hij. Maar dat was nu dus niet het geval.

Of hij haar echt had kunnen redden, zal Lee Sansum nooit weten. Maar de band die hij had met de prinses, blijft voor hem een van de mooiste cadeaus die ze hem kon doen. Vijfentwintig jaar geleden kreeg hij ook een brief van Diana. “Ze vertelde me dat ze me wilde bedanken om haar laatste vakantie in Saint-Tropez magisch te maken. Ik kon niet geloven dat iemand als Diana de tijd had genomen om mij te schrijven”, zegt hij.

De man werkte ook voor Tom Cruise, Nicole Kidman, Sylvester Stallone en voetballer Pele.

Diana en Dodi voor het accident in Parijs ©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners