Echtpaar zestigers dood aangetroffen in huis in Vechmaal

 ©  Tom Palmaers

Heers -

In een huis in de Suskesstraat in Vechmaal (Heers) is een echtpaar van rond de 67 jaar zondagavond dood aangetroffen. Voor onderzoek heeft het parket Limburg een wetsgeneesheer en het gerechtelijk labo gestuurd. De eerste resultaten wijzen op dubbele zelfdoding.

Dirk Roefflaer/Jozef Croughs/Marij Wyers

De buren van het koppel waren verwonderd toen rond 18.30 uur de ambulance en mug de straat inreden. De bewoners bleken overleden. De politie sloot de omgeving van het huis af met een lint voor verder onderzoek. Bij ongewone sterfgevallen voorziet de procedure dat er verder onderzoek is om alle verdachte omstandigheden uit te sluiten. Zondagavond leek alles nog te wijzen op een dubbele zelfdoding.

Het gerechtelijk labo onderzoekt alle ongewone sterfgevallen.  ©  Dirk Roefflaer

Volgens de buren was de vrouw al een tijdje ziek. Ze hadden haar al een tijdje niet meer gezien, terwijl ze normaal dagelijks de stoep borstelde en haar ruiten schoonmaakte. De vrouw hield van netheid. In de buurt kennen ze het koppel als rustige mensen die erg gehecht waren aan elkaar. “De een kon niet zonder de ander”, zo zeggen ze in Vechmaal. Het kinderloze echtpaar had weinig contact met de dorpelingen.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten