Atletiek EK in München

‘Fietser’ Michael Obasuyi net op tijd hersteld van spierscheur: “Ik geloof zelfs in de finale”

Michael Obasuyi kwam sinds 14 juni niet meer in actie in een wedstrijd. © BELGA

Opvallende aanwezige in de Belgische selectie op het EK atletiek in München is Michael Obasuyi, die forfait moest geven voor het WK in Eugene nadat hij op 18 juni tijdens de opwarming van de meeting van Madrid een scheur van 7 cm in de kuitspier opliep. Het EK was lange tijd twijfelachtig, maar de 22-jarige Oostendenaar gaat dinsdag toch zijn kans op de 110m horden.

Hans Vanbesien

Obasuyi schitterde in 2019 en 2021 op het EK U23 met een vijfde en tweede plaats, en hij haalde vorig jaar bij de Olympische Spelen in Tokio de halve finale. Fysiek bleek hij echter al meermaals erg kwetsbaar. Zo kwalificeerde hij zich op de 60m horden voor het EK indoor in 2021 in Torun, maar hij viel even vooraf uit met scheur van 1,5 cm in de adductor. Dit seizoen liet de kuit het afweten: weg WK op de 110m horden in het Amerikaanse Eugene. “Misschien is het EK in augustus in München nog een optie”, klonk het toen erg voorzichtig.

Nu brandt Obasuyi weer van ambitie. “Conditioneel heb ik mij niets te verwijten. Ik bleef trainen, weliswaar alternatief. De eerste zes weken fietste ik vooral. Ik begon pas een tiental dagen geleden weer met de hordentraining bij Patrick Himschoot in Gent. Ik zal op het EK vooral wedstrijdritme missen. Mijn vorige wedstrijd dateert van 14 juni, toen ik in het Finse Turku naar 13”56 liep. Mijn record bedraagt sinds het BK van vorig jaar 13”32. Slechts negen EK-deelnemers deden ooit beter. Ik maak mij dan ook sterk dat de halve finale haalbaar is, en vanaf dan kan alles. Ja, ik geloof zelfs in de finale. Ik kan mits een goede dag het verschil maken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten