Voetbal Challenge Pro League Club NXT - SL16 FC 2-2

Routinier Lennart Mertens laat winning goal voor Club NXT liggen: “Ik maakte er zo al duizend”

Lennart Mertens amuseert zich in de jonge blauw-zwarte bende. © VDB

Club NXT heeft het eerste punt beet nadat het op de openingsspeeldag in de Challenger Pro League verdiend 2-2 gelijk speelde tegen de leeftijdsgenoten van SL16 FC. De blauw-zwarte beloften gaven wel een 2-0-voorsprong uit handen.

Na een zware fout van Ngoy kogelde Engels de vrijschop knap binnen en Talbi verdubbelde vier minuten later al de voorsprong. Het jonge Standard knokte zich echter gaandeweg in de match, die door zowat 600 fans werd bijgewoond. Nog voor het kwartier kon Kuavita al milderen en na een onnodige fout van Hautekiet stelde Calut op het halfuur gelijk vanop de stip. Ook in de tweede helft waren de Rouches het meest in balbezit, maar tot grote kansen kwam het niet echt. Poitoux moest wel in twee tijden een schot van Sabbe onschadelijk maken. Lennart Mertens, de meest ervaren speler van de groep, was nog dicht bij de winnende treffer, maar zijn bal werd nog van de lijn gehaald.

“Ik moest trappen met mijn linker en dat is toch wel mijn mindere voet. De keeper zat er ook nog met een handje of zijn voet tussen. Ik was daardoor verrast, maar hoe dan ook moest die bal gewoon binnen. En normaal is dat wel het geval bij mij, want ik heb er in mijn carrière zo al duizend gemaakt. Het was mooi geweest in mijn eerste officiële match voor Club NXT, maar het heeft dus niet mogen zijn”, baalde Mertens, die het wel naar zijn zin heeft in Westkapelle en Roeselare. “De faciliteiten en werkomstandigheden zijn perfect. Nergens is beter te vinden en dat stimuleert. Ik mag hier dan wel de oudste zijn met de meeste ervaring, ik stel mij zeker niet boven de groep. Mijn enige opdracht bestaat er in om de ballen in doel te schieten, iets wat ik mijn hele carrière al doe.”

Mertens geeft wel toe dat het anders spelen is in zo’n jonge ploeg. “Die jonge jongens spelen met veel drive en heel veel energie aan een hoge intensiteit. De speelstijl is ook kwieker en korter, ik merkte dat meteen op de eerste trainingen. Op dat vlak is het wat aanpassen, maar ik ben nog altijd blij dat ik deze stap zette en hoop dat we volgend weekend tegen Lierse de eerste driepunter kunnen pakken.” (kv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten