Actrice Anne Heche van de beademing losgekoppeld

De Amerikaanse actrice Anne Heche is negen dagen na haar auto-ongeval “vredig van de beademing gehaald”, laat een vertegenwoordiger van Heche weten. Haar familie wilde haar nog even in leven houden om haar organen te kunnen doneren, daar zou nu een match voor gevonden zijn.

ltoBron: SkyNews

Heche (53) reed met haar auto tegen een huis in Los Angeles waarna ze meer dan een week lang in het ziekenhuis lag. Ze werd eerder al hersendood verklaard maar er werd besloten om haar aan het beademingstoestel te houden zodat haar organen gedoneerd konden worden. Zondag werden er orgaanontvangers gevonden en gaven de chirurgen aan klaar te zijn om “meerdere organen” te verwijderen en te transplanteren.

LEES OOK. Actrice Anne Heche wordt geopereerd voor orgaandonatie

Zondag kondigde de Los Angeles Police Deparment ook dat het onderzoek naar het ongeval afgerond was. “Er zullen geen verdere onderzoeksinspanningen verricht worden”, klonk het. “Alle informatie of dossiers die zijn opgevraagd zullen nog steeds verzameld worden wanneer ze binnenkomen, als een kwestie van formaliteiten.” Eerder werd al bevestigd dat de zaak onderzocht werd als een ongeval met rijden onder invloed nadat uit bloedtesten bleek dat Hecke onder invloed was.

Heche laat twee zonen, Atlas en Homer, achter.

Aangeboden door onze partners