Vrouwenvoetbal Super LeagueZulte Waregem - Club YLA 0-2

Sakina Ouzraoui beleeft droomdebuut bij Club YLA:  “Ploeg nog veel meer diensten bewijzen”

De bal ligt in het net: Sakina Ouzraoui bracht Club YLA in de derby op Zulte Waregem al na vier minuten op voorsprong. © Bart Vandenbroucke

Van een droomdebuut gesproken. Amper vier minuten had Sakina Ouzraoui zaterdag nodig om haar eerste goal voor Club YLA te maken. De nieuwe spits effende zo het pad voor de 0-2-overwinning van blauw-zwart in de pittige derby bij Zulte Waregem.

Timmy Vanecke

Met een zege aan de competitie beginnen, het belang ervan kon voor aanvang van de derby niet genoeg benadrukt worden. Nieuwe Club-spits Sakina Ouzraoui had dat goed begrepen, want al na vier minuten was zij beslissend. “Op assist van Davinia Vanmechelen kwam ik oog in oog met de keepster en kon ik de 0-1 op het bord zetten”, aldus Ouzraoui. “Een goal die mijzelf en ook de ploeg heel wat vertrouwen gaf, waardoor het een stuk gemakkelijker voetballen werd. Via Ludmila Matavkova leidden we aan de rust comfortabel met 0-2, maar daarna gingen we met wat té veel vertrouwen voetballen. Gelukkig konden we rekenen op een sterke verdediging en keepster Femke Schamp, die nog een penalty pakte. We zijn heel tevreden met de drie punten en ook dat we de nul op het bord konden houden.” 

Sakina Ouzraoui is een polyvalente aanvalster die de stap van Anderlecht naar Club YLA zette. “Het seizoen is nog heel pril, maar ik ben er nu al van overtuigd dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Ik voelde onmiddellijk een klik en krijg ook veel vertrouwen van de staf. Aan mij om op het veld te tonen dat ik een meerwaarde ben voor deze ploeg. Dat ik dat al meteen bewezen heb? Dat doelpunt is goed voor de statistieken, belangrijker is dat het ook een driepunter oplevert. Ik heb me kunnen uitleven maar ben ervan overtuigd dat ik de ploeg nog veel meer diensten kan bewijzen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten