Voetbal Beker van België / 1ste nationale

Daan Debouver (Winkel Sport): “Nu is goede competitiestart belangrijk”

Daan Debouver: “We speelden in de beker op Hades niet onze beste wedstrijd maar wonnen wel.” © VDB

Winkel Sport deed zaterdag in de derde ronde van de Beker van België op tweedenationaler RC Hades wat moest: winnen (met 0-2). Woensdag begint in eerste nationale de competitie met een thuismatch tegen SK Heist. “Eindelijk kunnen we eraan beginnen”, aldus Daan Debouver.

Winkel moest in Hasselt niet schitteren om een bekerronde verder te gaan. “In een loden hitte speelden we niet onze beste wedstrijd, maar in de beker is alleen het resultaat van belang en dat was positief”, zei Debouver, die na een pechseizoen nu gespaard hoopt te blijven van blessures. “Terwijl ik daar in het verleden weinig problemen mee had, sukkelde ik vorig seizoen van het ene spierletsel in het andere. Daardoor kon ik geen matchritme opbouwen en kon ik me onvoldoende doorzetten. Voorheen was ik altijd belangrijk met doelpunten en assists, maar geteisterd door blessures moest ik me vorig seizoen met veel minder tevreden stellen. En dat werkte op mijn gemoed. Ik voelde er mij niet goed bij. Nu heb ik een probleemloze voorbereiding achter de rug. Ik ben er zeker van dat dat straks een ferme slok op een borrel zal schelen.”

Winkel opent de competitie met een thuismatch tegen Heist. De Antwerpenaren zijn een vaste waarde in eerste nationale en eindigden vorig seizoen op de negende plaats. “Een zege moet kunnen”, hoopt Debouver. “Een goede start is belangrijk, want dat is goed voor de sfeer en het vertrouwen. Vorig seizoen eindigden we op een verdienstelijke zevende plaats. Met een kern die aan kwaliteit heeft gewonnen, moeten we in staat zijn om beter te doen.” (fvm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten