Voetbal Challenger Pro League RSCA Futures - SK Deinze: 0-0

Jellert Van Landschoot had winnende treffer aan de voet voor SK Deinze in het Lotto Park: “Ik had altijd moeten scoren”

Deinzespeler Leon Quinteiro (links) en Lucas Stassin dingen naar de bal.  © Belga

SK Deinze kwam op de eerste speeldag niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel bij RSCA Futures.

Johan Polet

Bij paarswit liet Lucas Stassin twee goede kansen onbenut. De Tigers kwamen in het slotkwartier tweemaal dicht bij een treffer. Mamadou Koné trof met een plaatsbal de lat. De ingevallen Jellert Van Landschoot trapte vanuit een schuine hoek een wenkende kans onbesuisd over het doel. “Ik had veel beter met die reuzekans moeten omspringen”, meent de 24-jarige Van Landschoot. “Ik kreeg de bal goed aangespeeld, maar twijfelde tussen zelf schieten of een voorzet richting Koné versturen. Mijn schot was niet goed gekadreerd. Dit moest altijd een doelpunt geweest zijn. Het was één van die cruciale momenten waarmee de wedstrijd kon worden beslist. Ik ben niet ontevreden over mijn invalbeurt, maar wel teleurgesteld over het onbenut laten van die grote kans. Ik wil altijd kritisch blijven over mijn prestatie.”

Welke taak kreeg je van de coach mee?

“Hij wil dat ik constant voor dreiging zorg. Dit zowel op de linkse flank, als in een centrale rol. Ik moet voor assists zorgen en zelf af en toe een doelpunt meepikken. Dat was ook vorig seizoen mijn rol bij het Nederlandse Helmond Sport. Ik trainde slechts één week mee met SK Deinze, maar was mentaal klaar om mijn debuut in de Challenger Pro League te maken.”

Ben je tevreden met een gelijkspel?

“Het was in onze eerste competitiewedstrijd wat zoeken. We gingen voluit voor de drie punten, maar kunnen leven met deze puntendeling. Onze doelman Adriano Ortola behoedde ons in de eerste helft met een goede tussenkomst voor een achterstand. We waren fysiek iets sterker dan RSCA Futures, dat me wel heeft kunnen bekoren. Het is een team met veel potentieel dat nog heel wat punten zal pakken. Wij kunnen ook nog heel wat groeien.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten