Rave Acidelics stilgelegd nadat verschillende mensen in het ziekenhuis belanden door hitte en drugs: “Niet meer veilig”

© Acidelics

GENT -

De politie van Gent heeft in de nacht van zaterdag op zondag op aangeven van de spoeddiensten een fuif stil laten leggen nadat verschillende mensen in het ziekenhuis belandden door een combinatie van oververhitting en druggebruik.

Bert Staes

De fuif vond zaterdagavond plaats in de Eskimofabriek: de zaal aan de Wiedauwkaai was uitverkocht voor Acidelics, een rave. Maar na middernacht begon het mis te lopen toen verschillende mensen naar de spoeddiensten gebracht moesten worden.

Het was te warm in de zaal en mensen raakten bevangen, zegt de Gentse politie maandag. Bij het AZ Sint-Lucas, een ziekenhuis vlak bij de Wiedauwkaai, wordt bevestigd dat er een tiental mensen werden binnengebracht.

“Het ging vooral om geïntoxiceerde mensen en meer specifiek om ketamine”, zegt woordvoerder Iny Cleeren. Dat is een verdovingsmiddel dat al een tijd populair is bij jongeren als partydrug.

Nadat een tiental mensen waren binnengebracht, beslisten de spoeddiensten samen met de politie dat de situatie niet meer veilig was. De fuif mocht normaal gezien doorgaan tot 7 uur ’s ochtends, maar rond 5 uur werd beslist om het evenement af te bouwen,” zegt politiewoordvoerder Eva Houpels.

Op sociale media getuigen bezoekers dat het erg warm was in de zaal, maar doen ook wilde verhalen de ronde over overlijdens door oververhitting. Die verhalen zijn niet correct, zegt de politie. “Niemand verkeerde in levensgevaar”, klinkt het. Er is ook geen proces-verbaal opgesteld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten