Egan Bernal hervat competitie in Ronde van Denemarken na meer dan half jaar zonder koers

 ©  EPA-EFE

Egan Bernal is terug van weggeweest. De Colombiaan van Ineos Grenadiers start dinsdag in de Ronde van Denemarken nadat hij meer dan een half jaar in de lappenmand heeft gelegen. Dat heeft zijn team INEOS Grenadiers maandag bekendgemaakt.

Maarten Vanhoof

Bernal botste in januari tijdens een trainingsrit in zijn thuisland op volle snelheid tegen een stilstaande bus. Daarbij brak elf ribben, een dijbeen, een knieschijf, twee borstwervels, een halswervel, een middenhandsbeentje en een duim. Hij verloor ook een tand en had twee geperforeerde longen. Hij onderging meerdere operaties en zou net geen twee weken in het ziekenhuis verblijven. Even werd er zelfs gevreesd voor een definitieve verlamming, maar zover kwam het gelukkig niet.

De voorbije maanden stoomde Bernal zich klaar om terug te keren in competitie. Afgelopen weekend zette het medisch team van INEOS Grenadiers het licht op groen. “Na wat me in januari is overkomen, is dit het moment waarop ik heb gewacht - om weer met mijn teamgenoten te rijden”, aldus Bernal. “Ik kan niet genoeg benadrukken hoe zwaar de laatste maanden voor me zijn geweest, zowel fysiek als mentaal.” (Lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Die dag en wat ik nadien heb doorstaan zullen voor altijd een deel van mij blijven, het is iets wat je nooit vergeet. Net als de steun die ik heb gekregen van mijn familie, mijn vriendin, het team, INEOS en mijn fans. Als mensen vertrouwen we echt op elkaar in tijden van nood, en dit jaar verkeerde ik in nood - ik kan iedereen die er voor me is geweest niet genoeg bedanken. Die steun is van onschatbare waarde geweest om me elke dag te motiveren hard te werken om weer wedstrijden te kunnen rijden. Aan jullie allemaal, een welgemeend dankjewel.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten