Meer dan 200 migranten gered op zee in Tunesië

Themabeeld ©  REUTERS

De Tunesische maritieme en militaire autoriteiten hebben dit weekend meer dan 200 migranten gered of onderschept toen ze probeerden Europa te bereiken door de Middellandse Zee over te steken. Dat melden officiële bronnen maandag.

ltoBron: BELGA

In de nacht van zondag op maandag konden de autoriteiten 10 pogingen verijdelen om de grens op zee met Italië over te steken. 156 mensen werden daarbij gered. 102 van hen waren inwoners van Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara, de overige 54 waren Tunesiërs.

Ook zondag plukte de nationale marine 42 Egyptenaren uit het water die de nacht daarvoor waren vertrokken van de Libische kust, vertelde woordvoerder Mohamed Zekri van het ministerie van Defensie aan AFP. De migranten hadden na het zinken van hun boot hun toevlucht gezocht op een olieplatform. Vorig weekend zonk op dezelfde plek een boot met 30 Tunesische migranten, slechts 20 van hen konden worden gered.

Vrijdagnacht nog verhinderden de ordediensten een familie van 15 mensen om Hammamet (centraal-oostelijk Tunesië) te verlaten. Volgens een veiligheidsbron hadden zij ongeveer 50.000 dinar (ongeveer 15.000 euro) betaald om een boot, twee motoren en reddingsvesten te krijgen.

Aangeboden door onze partners