Actrice Anne Heche wordt geopereerd voor orgaandonatie

Negen dagen na een ernstig verkeersongeval wordt de Amerikaanse actrice Anne Heche zondag (lokale tijd) van de beademing gehaald. Er is een geschikte persoon gevonden aan wie haar organen gedoneerd kunnen worden. Dat zegt een woordvoerder aan het persagentschap Reuters.

Bron: BELGA

De familieleden van Heche hebben vrijdag verklaard dat de 53-jarige actrice hersendood was verklaard. Daarmee was ze volgens de Amerikaanse wet overleden. Haar hart klopte nog wel, omdat Heche nog altijd aan een beademingsapparaat lag, in afwachting van een eventuele orgaandonatie. Intussen zijn de geschikte kandidaten gevonden en zijn de chirurgen klaar om te opereren. De actrice zal zondagmiddag (lokale tijd) geopereerd worden.

Heche reed vorige week vrijdag in Los Angeles met haar auto een huis in. De auto ging in vlammen op. Ze liep ernstige verwondingen en hersenschade op.

De actrice werd in de jaren tachtig bekend door haar rol in de soap Another World. Ze was daarin te zien tot en met 1992. Later speelde ze in films als Donnie Brasco (1997), Wag the Dog (1997) en Six Days Seven Nights (1998). Voor haar rol in de tv-film Gracie’s Choice uit 2004 werd ze genomineerd voor een Emmy Award.

Eind jaren negentig trok Heche veel media-aandacht vanwege haar relatie met Ellen DeGeneres. De twee gingen in 2000 na drie jaar uit elkaar. Een jaar later trouwde Heche met cameraman Coleman Laffoon, met wie ze een zoon kreeg. In 2007 vroeg ze de scheiding aan, die twee jaar later definitief was. De actrice kreeg daarna een relatie met acteur James Tupper, met wie ze ook een zoon kreeg. De twee gingen in 2018 uit elkaar.

LEES OOK. “Rust in vrede mama, ik hou van je”: zoon van Anne Heche neemt afscheid, ook ex Ellen DeGeneres reageert na overlijden

Aangeboden door onze partners

Lees ook