Voetbal Challenger Pro League Beerschot - SK Beveren: 1-0

Debutant Sheldon Bateau panikeert niet na gemiste Beverse competitiestart: “Er zit veel potentieel in deze ploeg”

Sheldon Bateau gaat het kopduel aan met Beerschotspits Thibo Baeten.  ©  Belga

Het vernieuwde SK Beveren heeft zijn competitiestart gemist. Geel-blauw verloor op de openingsspeeldag tegen Beerschot: 1-0. Nieuwkomer Sheldon Bateau (31) stond meteen in de basis, ook al is hij nog niet topfit. “Ik zit aan zestig procent”, aldus de verdediger.

Wim Houttequiet

SK Beveren heeft nog werk voor de boeg. Dat gaf coach Wim De Decker na de verloren match op Beerschot ook toe. Geel-blauw speelde een flauwe eerste helft en kon pas met een mannetje meer voor wat dreiging zorgen. “Het was een moeilijke match”, aldus debutant Sheldon Bateau. “We hadden onze kansen moeten afwerken. Hoe dan ook, er zit veel potentieel in deze ploeg. Maar als je geen resultaten haalt, ben je natuurlijk niets met dat potentieel.”

Door transferperikelen van Vukotic stond Bateau meteen in de basis bij SKB. “Het was zeker niet evident, toch heb ik alles gegeven wat ik in mij had”, aldus de verdediger uit Trinidad en Tobago. “Ik heb deze voorbereiding vooral individueel getraind, waardoor ik nog maar op 60 procent van mijn kunnen zit. Normaal was het de bedoeling om 45 tot 60 minuten te spelen. Uiteindelijk waren het er iets meer.” Een kwartier voor tijd werd hij moegestreden naar de kant gehaald.

Uitdaging

Bateau moet een van de leiders worden in de Beverse kleedkamer. “Dat is ook één van mijn kwaliteiten. Het voelt heel natuurlijk. Ik moet nu de spelers beter leren kennen, maar die verantwoordelijkheid wil ik wel nemen. Elke speler heeft een andere aanpak nodig. Ik geloof in deze groep. Nu moeten we stap voor stap groeien. We zullen leren uit onze fouten. Waarom ik voor Beveren gekozen heb? België is mijn tweede thuis. Bovendien hebben ze hier een goed project. Kijk, ik hou van uitdagingen, en dit is een uitdaging. Beveren is een goede club, dat heb ik gemerkt toen ik tegen hen speelde. Ik ben ervan overtuigd dat we iets speciaals kunnen doen dit seizoen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten