Vrouwenvoetbal Super League Zulte Waregem - Club YLA 0-2

Amber Bert baalt na derbyverlies met Zulte Waregem: “Als we hele match spelen zoals tweede helft, dan pakken we zeker een punt”

Chiara Steyvers is eerder op de bal dan Marith Decabooter. © VDB

Ondanks de sterke prestatie van Amber Bert bleef Zulte Waregem na de derby tegen Club YLA met lege handen achter: 0-2. Vooral de tweede helft, waarin Essevee voldoende kansen creëerde om een punt te pakken, laat het beste verhopen voor de komende weken.

Er moet een stevig woordje gesproken zijn tijdens de rust van de derby, want na een makke eerste helft kwamen Amber Bert en ploegmaats met veel meer agressiviteit tussen de lijnen. “In de eerste helft was het echt wel zoeken en leek het alsof we overal een stapje te laat kwamen”, aldus de centrale verdedigster. “Een wereld van verschil met onze tweede helft, waarin we veel scherper en agressiever waren en ook heel wat kansen afdwongen. Je zag dat Club aan het twijfelen sloeg en wij voelden dat er zelfs nog een gelijkspel in zat. Jammer genoeg hield de deklat en de bezoekende keepster, die ook nog een penalty stopte, ons van de aansluitingstreffer. Achteraf waren we toch wel heel ontgoocheld. Als we de hele match voetballen zoals in de tweede helft, wil ik nog wel eens zien wat de eindstand wordt. Dan pakken we volgens mij zeker een punt.”

Na twee moeilijke jaren heeft Amber Bert (20) zich onder de nieuwe coach Kenny Engels weer in de basis geknokt. “Ik ben altijd blijven vechten, ook toen ik met de beloften moest spelen, en zie mijn basisplaats tegen Club als de beloning daarvoor. Ik vormde centraal achterin een duo met Pauline Windels en we deden het zeker niet onaardig tegen het Brugse aanvallende geweld. Onder een loden hitte, wat ik eigenlijk niet zo goed verdraag, heb ik geprobeerd om zo scherp mogelijk te zijn in de duels en in balbezit zo rustig mogelijk te blijven.” (tv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten