Skeeleren Flanders Grand Prix

Zesde eindzege voor Sandrine Tas in eigen Zandvoorde

Sandrine Tas haalde het in de eindstand voor Fran Vanhoutte. © ZRC

De eindzeges bij de seniores in de Flanders Grand Prix waren voor atleten van de organiserende club, want Sandrine Tas en Indra Médard wonnen deze internationale driedaagse in Zandvoorde.

Ondanks de extreme weersomstandigheden mag Zwaantjes RC Zandvoorde terugblikken op een vlotte organisatie van de 54ste editie van Flanders Grand Prix. De wedstrijden verliepen snel en attractief, en er waren relatief weinig grote valpartijen. Sandrine Tas pakte voor de zesde keer de eindzege bij seniores dames, voor Fran Vanhoutte. Indra Médard deed hetzelfde bij de seniores heren. Bart Swings, Jason Suttels en Felix Rhijnen heersten in deze categorie, maar zij kwamen niet in aanmerking voor de eindstand omdat ze pasten voor de tijdrit.

Ook vele jonge Zwaantjes stegen op hun thuispiste boven zichzelf uit en versierden een topvijfplaats. Siebe Deceuninck won alle wedstrijden bij de miniemen jongens, Rube Scheirs werd tweede. Matteo Deceuninck won alle wedstrijden bij de pupillen jongens. Jinthe Proot werd vierde bij de pupillen meisjes. Lotte Verburgh eindigde als zevende bij de Youth dames. (rpo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten