Atletiek Vlaamse Kampioenschappen Sint-Niklaas

Margaux Bastil verlengt haar hordetitel op Vlaams Kampioenschap: “Eindelijk gelopen zonder pijn”

Bastil hoopt het seizoen zonder hinder af te werken. ©  An Verplancken/RR

Margaux Bastil kon in Sint-Niklaas haar Vlaamse titel op de 400 meter horden verlengen. De atlete van ASV Oudenaarde, die lange tijd met een blessure kampte, liet 63’47” afklokken, haar beste prestatie van het seizoen.

“Maar het was weer wat bang afwachten”, aldus Bastil. “Vorige dinsdag had ik na de 100-meterloop op de Avondmeeting in Oudenaarde weer last van de adductoren. Deze keer viel het allemaal gelukkig best mee, al ben ik toch nog even tegen de derde horde aangelopen. Ik hoop dat ik nu mijn seizoen verder zonder hinder kan afwerken. De volgende opdracht komt er begin september aan met de aflossingen 4 x 400 meter.”

Ides Verhulst mocht tweemaal op het hoogste podium. De ACW-scholier startte met het discuswerpen, waarin hij bij zijn laatste poging 53,03 meter liet optekenen. Enkele uren later stond het speerwerpen op het programma. Daar werd het 63,08 meter. Ook STAX-atlete Sena Tay was tweemaal aan de eer: 41,04 meter met de discus en 13,62 meter met de kogel.

Goede benen bij Penneman

Charlotte Penneman beheerste de 1.500 meter van start tot aankomst. Met 4’33”39 als eindtijd haalde de ACW-atlete het met tien seconden voorsprong op Hannah Enkels. “Ik ben wel voorzichtig gestart, maar ik voelde vrij snel dat ik over goede benen beschikte. Ik plaatste af en toe een kleine versnelling, maar iets over halfweg was ik er alleen vandoor.” Geen problemen ook voor Rhune Vanroose, die in de 2.000 meter steeple haar besttijd naar 6’50”53 verbeterde.

Camille Sonneville, de KAAG-atlete die deze zomer van de partij was op het EK in Jeruzalem en de EYOF in Slovakije, moest op de 100 meter horden (14”00) enkel onderdoen voor Zoë Laureys (13”98). Voor Jarno Torck van Lebbeekse AC werd het tweemaal zilver: 11”24 op de 100 meter en 22”67 op de 200 meter. (wgo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten