Beachvolleybal  BK Brussel  Masters Finals

Gentse broers Gilles en Louis Vandecaveye zijn Belgisch kampioen beachvolleybal

Niet de gedoodverfde favorieten Koekelkoren en Van Walle en het duo Cools-Van den Vonder, maar Gilles en Louis Vandecaveye en Britt Ruysschaert-Isabel Van den Broeck zijn de nieuwe Belgische beachvolleybalkampioenen.

Op het Muntplein in Brussel stond er in de halve finale bij de mannen, een vooruitgeschoven finale op de rol met de uittredende kampioenen Koekelkoren-van Walle tegenover de gebroeders Vandecaveye. Na winst in de eerste set konden Koekelkoren en Van Walle het niet afmaken in de tweede (28-26). In de derde trok het Gentse duo Vandecaveye aan het langste eind. In de finale stonden Louis en Gilles Vandecaveye tegenover Martijn Colson-Dennis Deroey. Het was uiteindelijk Gilles en Louis Vandecaveye die de titel wegkaapten voor de neus van hun ploegmakker bij Caruur Gent Martijn Colson en Dennis Deroey.

Ruysschaert-Van den Broeck

Bij de vrouwen bereikten Lisa Van den Vonder en Sarah Cools probleemloos de finale. Het duo Britt Ruysschaert-Isabel Van den Broeck klopte in de halve finale het VDK Gent-duo Els Vandesteene-Axelle Longeval. In een felbevochten finale ging de eindwinst uiteindelijk in drie sets naar het Sini-beachduo Britt Ruysschaert-Isabel Van den Broeck. (divb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent