Concerten van Rammstein in ons land blijven niet zonder gevolgen: haast volledige oeuvre van band in Ultratop

De recente concerten van Rammstein in ons land blijven niet zonder gevolgen. Hun albums stijgen plots met een rotvaart in de Ultratop. Al komen ze voor de eerste plaats net tekort.

Tom Vets

Voor de tweede week op rij is Renaissance van Beyoncé het best verkochte album van Vlaanderen. Maar Rammstein palmt wel de tweede plaats in met het album Zeit, dat vorige week nog op de vierde plek stond. Er staan sinds afgelopen weekend nog twee albums van de groep in de top 10. Hun titelloze album Rammstein stijgt van de 22ste naar de 6de plaats, en het album Mutter klimt van 41 naar plaats 7. Daarbij blijft het niet. Made in Germany, een album dat in ons land al bekroond werd met een platina plaat, gaat van 104 naar 18, terwijl Reise Reise weer mooi op een 32ste plaats pronkt. Vorige week was dat nog op plaats 114. Andere albums die weer opduiken zijn Sehnsucht op 36, Liebe ist für alle da op 50, Rosenrot op 70 en Paris op 130.

LEES OOK. RECENSIE. Dit vond onze man van Rammstein in Oostende: ’s werelds machtigste liveband, maar wel enkele uitdagingen

Aangeboden door onze partners