Voetbal  Challenger Pro League

Gilles Ruyssen (RWD Molenbeek): “Ik probeer een echte leider te zijn”

Gilles Ruyssen  ©  kms

Volgens Gilles Ruyssen kan de RWDM-defensie snel weer uitgroeien tot één van de beste van de reeks.

RWDM slikte in Virton enkel via de strafschopstip een tegendoelpunt, na een penaltyfout veroorzaakt door doelman Théo Defourny. Die zette voor het overige opnieuw een zeer solide prestatie neer.

Gelukkig maar voor RWDM, want in het openingskwartier kreeg Virton van de Molenbeekse verdediging een paar uitgelezen kansen om naar doel op te rukken. Het deed de pessimisten vast even terugdenken aan de oefenwedstrijden tegen ADO Den Haag (5-0) en AS Nancy (3-3).

“Verdedigen en aanvallen is groepswerk. Er zijn veel nieuwe jongens, we zijn elkaar nog aan het zoeken”, aldus verdediger Gilles Ruyssen (28). “We kregen er nieuwe profielen bij en die moeten ingepast worden, wat inhoudt dat er nieuwe automatismen moeten komen. Ik zie niet in waarom we niet opnieuw één van de betere defensies van de reeks kunnen worden.”

Ruyssen speelde zijn eerste officiële wedstrijd als RWDM-aanvoerder.

“Dat is een grote eer. Het is mijn vijfde seizoen hier, maar toch: die band blijft maar een band. Het is niet zo dat die band automatisch inhoudt dat ik hier de enige leider ben. Deze groep telt meerdere leiders, en we moeten het met z’n allen doen.”

“Ik probeer echt een leider te zijn. Dat houdt in dat ik elke dag probeer top te zijn, om een voorbeeld te zijn voor de jongeren en ruimer gezien voor iedereen.” (mdv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten