Tesla gaat flink omhoog op Wall Street na miljoenste geproduceerde wagen in Shanghai

Archiefbeeld. ©  REUTERS

Tesla, de fabrikant van elektrische wagens, is maandag als grote winnaar uit de bus gekomen op Wall Street. Beleggers reageerden enthousiast op het nieuws dat in de fabriek in Shanghai al meer dan één miljoen auto’s van de band gerold zijn. Voorts ging de aandacht op de aandelenmarkt in New York vooral naar olieproducenten die onderuitgingen na een stevige daling van de olieprijzen.

Bron: BELGA

Tesla won meer dan 3 procent. Topman Elon Musk tweette maandag dat in de Tesla-fabriek in Shanghai, de eerste buiten de Verenigde Staten, al één miljoen auto’s van de band gerold zijn sinds de productie opgestart werd eind 2019. In totaal bouwde Tesla al meer dan drie miljoen auto’s, meldde Musk nog. Inmiddels staat er ook een Tesla-fabriek in Duitsland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De olieconcerns als ExxonMobil, Chevron, Marathon Oil en Occidental Petroleum zakten dan weer tot meer dan 2 procent, terwijl Amerikaanse olie en Brentolie rond de 3,5 procent zakten. De vrees dat een stagnerende Chinese economie de vraag naar olie zou kunnen afremmen, duwde maandag de olieprijzen omlaag en daarmee ook de koersen van de olieproducenten.

Uber

Nadat Uber bekendmaakte zijn prijzen in het Verenigd Koninkrijk met ongeveer 5 procent te verhogen, bleef het technologiebedrijf vrijwel vlak. Dankzij die beslissing zouden Uber-chauffeurs meer kunnen verdienen. Dat moet meer Britse chauffeurs aantrekken in een krappe arbeidsmarkt.

De belangrijkste graadmeters op Wall Street gingen er licht op vooruit na de recente sterke opmars die volgde op meevallende Amerikaanse inflatiecijfers. De Dow-Jonesindex eindigde 0,5 procent hoger op 33.912,44 punten. De brede S&P 500 steeg 0,4 procent tot 4.297,14 punten en techgraadmeter Nasdaq kreeg er 0,6 procent bij op 13.128,05 punten.

De euro was 1,0161 dollar waard, tegen 1,0192 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten