Er wordt weer gedanst in het park dit weekend: “Ook niet-dansers zijn welkom”

 ©  Dansen In ’t Park

Sint-Amandsberg -

Komend weekend wordt het Azaleapark in Sint-Amandsberg omgebouwd tot één grote dansvloer, want dan strijkt Dansen In ’t Park er voor de 16e keer neer. Dansinitiaties, optredens en feest voor jong en oud gegarandeerd.

Fien Lakiere

Hiphop, swing, salsa, lindy hop, Bollywood,… Je kunt het allemaal proberen dit weekend in het Azaleapark in Sint-Amandsberg. Vzw Anamma organiseert er voor de 16e keer Dansen In ‘t Park, samen met verschillende dansscholen uit het Gentse, waaronder De Ingang en Crazy Legs.

“Zo willen we de samenhorigheid rond dans vergroten, in plaats van rivaliteit die er tussen scholen soms is”, zegt organisator Joachim Matthys. “De scholen selecteerden dansers in allerlei verschillende stijlen. Er zitten heel wat jonge, internationale makers tussen.”

 ©  Dansen In ’t Park

Speeddate met dans

Naast de dansinitiaties en traditionele afterparty met dj’s elke avond, zijn er dit jaar twee nieuwigheden. Zo kan je ‘speeddaten met dansstijlen’, waarbij je de ene na de andere stijl uitprobeert, zowel solo als in koppel, maar ook de ‘30 seconds showcase’. “Iedereen die dat wilde, kon zich opgeven voor een dansoptreden van 30 seconden”, zegt Matthys. “Dat lijkt niet lang, maar de filmpjes die ik al gezien heb, zijn zeker de moeite.”

Dansen In ’t Park gaat door van vrijdag- tot en met zondagavond, en de toegang is gratis. “Vorig jaar moesten we door corona het park nog afsluiten, maar nu kan alles opnieuw open”, zegt Matthys. “Ook niet-dansers zijn welkom voor cocktails en gezelligheid. Zelf ben ik ook geen danser, maar je doet bijna automatisch mee, daar zorgen de muziek en de sfeer wel voor.”

Info: www.dihp.be

 ©  Dansen In ’t Park

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent