Rally WRC Ardeca Ypres Rally

Davy Vanneste start met vertrouwen in Ieper: “Meteen op ons gemak in de C3”

Davy Vanneste en Kris D’alleine wonnen dit jaar al de Rally van de Monteberg en de Rally van Wervik. © Marnix Goemaere

Davy Vanneste is in de Ypres Rally steevast één van de West-Vlamingen die zich in de kijker rijdt. De Citroën-rijder wil zichzelf niet te veel druk opleggen.

Met twee zeges op twee wedstrijden kenden Davy Vanneste en Kris D’alleine voorlopig een perfecte voorbereiding. “Met de Rally van de Monteberg en de Rally van Wervik hebben we dit jaar al twee kleinere wedstrijden gereden”, zegt de Menenaar. “Ook omdat deze pasten in de wensen van onze sponsors, maar vooral als voorbereiding op Ieper. We voelen ons goed in de Citroën C3 en denken dat we een goeie afstelling hebben. Heel veel ritme hebben we niet, maar zodra we in de auto kruipen, zijn we meteen op ons gemak. Eerlijkheidshalve moeten we ook zeggen dat we er niet zo heel veel tegenstand hadden. Dat wordt in Ieper een ander verhaal, natuurlijk.”

Vanneste verraste vorig jaar door op vrijdag even de leiding te nemen in Rally2, een categorie die dit jaar nog iets sterker bezet is. “We zijn er ons van bewust dat het moeilijker zal worden. In Rally2 wordt het erg close, denk ik. Heel wat piloten hebben hier vorig jaar ook al gereden en dat zorgt voor een ander verhaal. We gaan onszelf niet te veel druk opleggen. Gewoon ons ding doen en trachten geen fouten te maken, dat is zowat de tactiek die we gaan hanteren. Ik denk dat een goed resultaat dan wel mogelijk is. Eerste West-Vlaming worden is ook mooi meegenomen, maar een algemene notering vooropstellen, dat is echt heel moeilijk.” (jdh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten