Twee jaar werk aan drukke steenweg is begonnen: tijdelijke knip en omleidingen

 ©  DVH

WONDELGEM -

Ze zijn eraan begonnen in Wondelgem: de kranen en de freesmachines hebben dinsdag de Evergemsesteenweg overgenomen. De start van een werf die twee jaar zal duren.

Bert Staes

De steenweg dwars door Wondelgem wordt namelijk volledig vernieuwd, van onder tot boven. Eerst wordt het oude wegdek opgebroken, dan worden de rioleringen vernieuwd en daarbovenop komt een volledig nieuwe steenweg. Die zal brede voetpaden en waar mogelijk fietspaden hebben.

In de eerste fase is het stuk tussen de Benninsbrugstraat en de Haagbeuklaan aan de beurt. Daarna wordt stuk per stuk van de steenweg tot aan de Industrieweg vernieuwd. De klus moet afgerond zijn tegen het bouwverlof van 2024.

 ©  DVH

 ©  DVH

De Evergemsesteenweg is voor de ingrijpende werken helemaal afgesloten. Voetgangers kunnen plaatselijk nog door, maar voor fietsers en auto’s zal het twee jaar omleidingen volgen zijn. Wie met de auto is, rijdt in deze fase best langs de Zeeschipstraat. Fietsers hebben een alternatieve route langs de Woestijnegoedlaan en Waterhoenlaan. Bussen van De Lijn moeten ook omrijden.

Om te vermijden dat sluipverkeer zich door de smalle woonstraten wringt in Wondelgem is er een tijdelijke knip in de Schaloenstraat: enkel voetgangers, fietsers en hulpdiensten mogen erdoor. Ook in de Vroonstallestraat is autoverkeer tijdelijk enkel plaatselijk toegestaan en zwaar verkeer verboden tijdens de schoolspits.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent