Voetbal Eerste Afdeling Jong AA Gent - Wezet

Cederick Van Daele staat te popelen voor competitiestart met Jong AA Gent: “Aanpassingsperiode ingecalculeerd”

Van Daele wilde deze uitdaging met KAA Gent niet missen. ©  Belga

De Gentse beloften gaan vanaf dit seizoen door het leven als Jong AA Gent en beleven woensdag hun vuurdoop in de hoogste amateurklasse. Voor eigen publiek ontvangen Cederick Van Daele en zijn ploegmaats om 20 uur Wezet: “Tegen de beloften van Anderlecht of Club Brugge kende je sowieso je rechtstreekse tegenstanders, dat ligt nu toch even anders.”

Stefan Smet

“Ik had deze zomer meer opties, maar eerste nationale is een nieuwe, mooie uitdaging en met Jong AA Gent wilde ik dit absoluut niet missen”, kijkt clubman Cé Van Daele uit naar de competitiestart. “Ondertussen speel ik al vijftien jaar bij de Buffalo’s en het zou voor mij echt moeilijk zijn om deze club te verlaten. Natuurlijk blijft het missen van dat ticket voor 1B een teleurstelling, maar we mogen niet langer treuren en wees gerust, die pagina is omgedraaid.”

Na een leerrijke voorbereiding start nu eindelijk het echte werk voor Jong AA Gent. “We hebben in duels tegen meer ervaren ploegen best ons mannetje gestaan, maar je voelt dat het niveau toch opnieuw een stapje hoger zal zijn”, beseft de linkerflankspeler. “We zullen als team moeten groeien en als groep hebben we dan ook een aanpassingsperiode ingecalculeerd.”

Leergeld betalen

Met Wezet ontmoet de jonge garde van Emilio Ferrera vanavond een eerder onbekende tegenstander. “Ik had het de voorbije dagen al regelmatig met ploegmakkers over hun selectie want het is zeker niet dat wij al die spelers heel goed kennen. Tegen de beloften van Anderlecht of Club Brugge, kende je sowieso je rechtstreekse tegenstanders, dat ligt nu toch even anders.”

“We hebben tegen Lommel en Lille bewezen dat we een sterk geheel hebben”, klinkt Van Daele strijdvaardig. “Het blijft echter een nieuwe start en natuurlijk hebben we vertrouwen getankt tijdens de voorbereiding, maar we beseffen dat we ook nog leergeld zullen betalen. Zo zullen we bijvoorbeeld bij de les moeten zijn op stilstaande fases want daar hebben die andere teams duidelijk meer ervaring. Clubs zoals Luik en Knokke zullen onze foutjes ongetwijfeld keihard afstraffen en het is dan ook aan ons om geen cadeautjes uit te delen.”

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent