Triatlon 3MD Ironman

Triatlonteam van 3MD Dendermonde levert zeven atleten af voor Ironman in Hawaï

Begin juli kon Nikki De Cauwer zich plaatsen. ©  RR

Het triatlonteam 3MD Dendermonde vaardigt begin oktober niet minder dan zeven van zijn leden af naar het WK Ironman in Hawaï. “Voor mij wordt het de vuurdoop”, zegt Nikki De Cauwer, die zich op de valreep in het Baskenland kon kwalificeren.

Er worden in Kona meer dan 120 landgenoten aan de start van het WK Ironman verwacht. Het evenement wordt trouwens in twee delen gesplitst. De vrouwen en een aantal mannelijke AgeGroupers zijn al op donderdag 6 oktober aan de beurt. De anderen mogen twee dagen later hun WK vervolledigen. Daarbij dus ook zeven teamleden van 3MD: Toon Veldeman, Laurent Nobels, Bruno De Decker, Jan De Clercq, Carl-Philippe Delbeke, Nicolas Segers en Nikki De Cauwer. Laurens De Smet had de achtste man kunnen zijn, maar de Lebbekenaar kwam in de Ironman van het Baskenland ongelukkig ten val met een sleutelbeenbreuk als gevolg. 

Vuurdoop

Voor 36-jarige De Cauwer, die in Kona aan zijn vijfde Ironman toe is, wordt het de vuurdoop. “Triatlon doe ik al een veertiental jaar, maar het was pas in 2017 dat ik in Madrid op de langste afstand startte. In het Baskenland finishte ik dan begin juli in mijn leeftijdscategorie als zeventiende in 9u27’53”. Er waren in totaal acht slots voorzien. Het was spannend afwachten wie er een ticket kon grijpen en wie niet, maar ik had geluk. Het allerlaatste ticket was voor mij”, aldus de verpleegkundige in het AZ van Bornem.

“Het feit dat ik in drie shiften werk, is eigenlijk voor mij op trainingsgebied een voordeel. Zo kan ik ook geregeld in volle dag trainen. Al die trainingsuren zouden niet mogelijk geweest zijn zonder de onvoorwaardelijke steun van mijn echtgenote. Ik kijk dan ook uit naar mijn debuut in Hawaï in het besef dat de vochtigheid en de hitte er niet te onderschatten zullen zijn.”(wgo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten