Brons! Robbe Ghys en Fabio Van den Bossche bezorgen België vijfde medaille op EK piste: “Wat een manier om af te sluiten”

 ©  REUTERS

Robbe Ghys (25) en Fabio Van den Bossche (21) sloten het EK baanwielrennen in München af met brons in de ploegkoers. Meteen de vijfde medaille voor de Belgen, en de tweede voor Ghys na zijn zilver in de puntenkoers. “Wat een manier om dit EK af te sluiten.”

Werner Bourlez

Het koppel De Ketele-Ghys is dood, leve de nieuwe tandem Ghys-Van den Bossche. Na het afhaken van De Ketele lag de tweede plaats naast Robbe Ghys open voor de olympische ploegkoers het lijkt erop dat de jonge Fabio Van den Bossche daarvoor in poleposition ligt. Samen met Ghys reed hij in München een zeer sterke puntenkoers. Het duo moest enkel buigen voor de Duitse ex-wereldkampioenen Kluge-Reinhardt en de Fransen Boudat-Grondin. Ze reden constant in de punten en pakten met die twee ijzersterke blokken een ronde. Wetende dat het duo nog veel progressiemarge heeft, is deze medaille zeer hoopgevend voor de toekomst. En met ook nog Jules Hesters (brons in de afvalling) en Lindsay De Vylder kunnen ze ook niet op hun lauweren rusten en krijgen ze ook hulp volgend seizoen als de puntenjacht start voor de Olympische Spelen van Parijs 2024.

Maar eerst genieten van deze medaille. “Brons was het hoogst haalbare, Duitsland en Frankrijk waren beter”, zegt Ghys. “We hebben een prima race gereden en geen enkele fout gemaakt. Het is voor mij ook fantastisch om het EK af te sluiten met een tweede medaille. Ik geniet zelfs meer van dit brons omdat het een teamprestatie is. Deze Belgische selectie hangt zo dicht aan elkaar, we zijn een bende kameraden. We spelen en lachen samen, maar werken ook heel hard. Niet alleen de renners maar ook de hele staf.”

 ©  BELGA

Geboren op de piste

Voor Van den Bossche is dit een mooi begin in de ploegkoers op het hoogste niveau. En dat als invaller, want hij verving de geblesseerde Lindsay De Vylder. “Jammer voor hem, maar ik was blij met deze kans. En heb die gegrepen. Als team gaan we er alles doen om ons te kwalificeren voor de Olympische Spelen en het beste duo zal dan naar Parijs worden gestuurd. Ik zal de weg en de baan combineren, dat was een voorwaarde toen ik bij Alpecin-Deceuninck tekende. Ik ben geboren op de piste.”

Ghys had trouwens veel lof voor zijn ploegmaat. “Ik moet Fabio niks leren, het is ongelooflijk hoe ervaren hij al is op zo’n jonge leeftijd. We gaan dat nu voorzichtig vieren en dan trek ik naar huis. Ik wil tijd met mijn gezin doormaken. Ik ben net papa geworden en het was een zware bevalling. Het is nu tijd om pampers te verversen.”

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten