Worden Ruud Vormer en Bas Dost herenigd? FC Utrecht en twee andere clubs denken aan middenvelder van Club Brugge

 ©  Dick Demey

Er is nu ook Nederlandse interesse voor Ruud Vormer, aanvoerder op overschot bij Club Brugge. Onder andere FC Utrecht polste bij zijn entourage naar zijn voorwaarden.

Junior Verbeeke

Vormer mag vertrekken bij Club Brugge, waar zijn aanzienlijk loon liefst deze zomer nog geschrapt wordt. Naar het buitenland mag de 34-jarige aanvoerder gratis, zonder transferprijs. En vanuit Nederland is er interesse. FC Utrecht - de club van Bas Dost - Groningen en Vitesse informeerden bij zijn entourage naar zijn voorwaarden. Maar Vormer wenst niet zwaar te gaan inleveren en wil zijn centen van zijn laatste contractjaar bij Club zien. Hij sloeg ook al één (exotische) aanbieding af.

Het lijkt erop dat alle partijen water bij de wijn zullen moeten doen: Club die hem deels uitbetaalt én Vormer die zo zijn voorwaarden laat zakken, is onder andere een mogelijkheid. Maar ook nog een jaartje cashen bij Club en zijn rol opnemen in de kleedkamer is een reële piste. Op korte termijn wordt er alvast geen beslissing verwacht: die komt er waarschijnlijk pas tegen september.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten