Wielrennen Nieuwelingen West-Vlaanderen Cycling Tour

Matthé De Leyn gretig voor West-Vlaanderen Cycling Tour: “Attent zijn in de openingsrit”

Matthé De Leyn (rechts) veroverde eind juli de bronzen medaille op het BK in Brasschaat. © Marc Van Hecke

Matthé De Leyn wil donderdag op het pittige parcours in Bellegem meteen koers maken in de West-Vlaanderen Cycling Tour voor nieuwelingen. “Doordat ik redelijk allround ben, sluit deze vierdaagse goed bij mijn mogelijkheden aan.”

De Oostduinkerkse tweedejaars van Gaverzicht-Be Okay-AGS veroverde onlangs de bronzen plak op het BK in Brasschaat. “Toch is mijn voorbereiding niet vlekkeloos verlopen. Een foutieve fietspositie gooit al even roet in het eten. Gelukkig ben ik conditioneel in orde. Mijn doel is om een mooi eindklassement te rijden. In de openingsetappe in en om Bellegem is het al mogelijk om het verschil te maken. Vorig jaar reed daar een groepje weg. Ik verkende het traject. Als aspirant koerste ik er ook. Ik moet attent zijn. De tijdrit in Stasegem zaterdag zou me in principe ook moeten liggen. Alleen was ik dit jaar in geen enkele chronoproef echt op niveau. Voor die opdracht tast ik dus een beetje in het duister.”

Met een podiumplaats tijdens de nationale titelstrijd op zak kan De Leyn tevreden terugblikken. “Ik begon sterk. Door ziekte en een valpartij ging het tijdelijk minder goed, maar intussen ben ik weer op dreef. In het verleden presteerde ik vrij regelmatig, ook in het laatste luik van het seizoen. Dat moet opnieuw lukken. Waar mijn toekomst ligt, weet ik nog niet precies. Wel is duidelijk dat ik niet het profiel heb van een klimmer. Het lijkt erop dat ik meer gemaakt ben voor het Vlaamse werk. Ik tast gestaag mijn mogelijkheden af. De West-Vlaanderen Cycling Tour zal in dat opzicht opnieuw een leerrijke ervaring worden”, stelt de leerling Wetenschappen-Wiskunde.

24 ploegen

De dertiende editie van de West-Vlaanderen Cycling Tour start donderdag in Bellegem. Daags nadien wordt gekoerst in Meulebeke. Zaterdag staat in Stasegem een individuele tijdrit over 10,1 kilometer op rol. Rekkem vormt zondag opnieuw het decor voor de slotetappe. 24 teams, onder wie een Nederlands, Frans en Italiaans, maken hun opwachting.

Onder meer Jasper Philipsen, Bram Welten, Jonas Rickaert, Brent Van Moer, Fabio Jakobsen, Emiel Planckaert, Senne Leysen, Arnaud De Lie en Owen Logan maakten in een recent verleden furore in de West-Vlaanderen Cycling Tour. (tvm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten