Triatlon 

Linde Herreman nog niet klaar voor triatlon van Menen: “Ik zal slechts één ronde lopen”

Linde Herreman werd dit jaar tweede in Izegem en Veurne. © VDB

Zondag is de Decospan Triatlon van Menen aan zijn derde editie toe. Linde Herreman had graag nog eens voor een fraaie uitslag gezorgd, maar dat zit er niet in voor de Izegemse. “Omwille van blessurelast moet ik de loopfinale beperken tot één rondje.”

“Het is al een tijdje dat ik last ondervind van de knieën, de lies en de heup”, vertelt Herreman. “Dat is dan ook de reden waarom ik dit seizoen niet op het gewenste niveau presteer. Ik word nu onder handen genomen door de kinesitherapeut en werk geduldig de spierversterkende oefeningen af, maar om een halve marathon uit te lopen ben ik nog niet klaar. Het plan bestaat er dan ook in om zondag wel het zwemmen en fietsen voluit voor mijn rekening te nemen, om dan nog één van de drie rondjes te lopen. Misschien is de blessurelast gedeeltelijk te verklaren door een ongeval van elf jaar geleden, toen ik in Portugal op training werd aangereden. Ik ben nadien een tijdje gestopt, om na een heupoperatie in 2018 toch weer met de triatlonsport aan te knopen.”

Herreman liet dit seizoen wel al enkele mooie prestaties noteren. Zowel in Izegem als in Veurne finishte ze als tweede. “Op het BK in Kinrooi was ik niet present omdat ik die dag in Frankrijk aan het supporteren was voor mijn levensgezel Sybren Baelde. Ik was ook van plan om vorige zondag deel te nemen aan de wedstrijd in Lommel, maar ik besloot wijselijk om toch nog even te wachten. Ik hoop dat ik in september hier en daar nog eens voluit mijn kans kan gaan.”

De start van de pro’s in Menen wordt zondag om 9.30 uur gegeven. Er wordt in één lus heen en terug in de Leie gezwommen. Tien minuten later is er een rolling start voor de AgeGroupers. Na 1.900 meter zwemmen volgen nog 90 km fietsen en 21 km lopen. Bij de mannen is Sybren Baelde één van de favorieten. Sven Vandenbroucke, Simon De Cuyper, Pamphiel Pareyn en Vincent Van de Walle zullen voor het nodige weerwerk moeten zorgen. Bij vrouwen wordt een duel tussen Alexandra Tondeur en Katrien Verstuyft verwacht. (wgo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten