Coronacijfers blijven dalen: nog 87 ziekenhuisopnames per dag

De dalende trend in de coronacijfers zet zich voort. Van 10 tot 16 augustus werden dagelijks gemiddeld 87 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen, of een daling met 15 procent. Er liggen nu 1.314 patiënten met een coronabesmetting in het ziekenhuis, van wie 100 op de afdeling intensieve verzorging. Dat zijn dalingen op weekbasis met respectievelijk 13 en 18 procent, zo blijkt uit de meest recente epidemiologische update van gezondheidsinstituut Sciensano.

mtmBron: BELGA

Van 7 tot 13 augustus raakten elke dag gemiddeld 2.126 mensen besmet met het coronavirus, of een afname met een kwart. Elke dag sterven er gemiddeld nog 10 mensen aan de gevolgen van het coronavirus, een lichte stijging met 6 procent. Sinds het begin van de pandemie, ruim twee jaar geleden, vielen al 32.410 coronadoden te betreuren.

De reproductiewaarde ligt op 0,879, wat betekent dat de epidemie krimpt.

LEES OOK. Wanneer mag ik mijn brief voor een boosterprik verwachten? Is een extra prik nog zinvol? En welk vaccin zal ik krijgen?

Er hebben 9.156.096 mensen een primair vaccinatieschema ontvangen, dus een eerste en een tweede dosis van een coronavaccin. En 7.195.272 mensen kregen een eerste boosterprik. Iets meer dan 578.000 mensen lieten ook al een tweede boosterprik zetten. De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid (IMC) heeft iedereen opgeroepen om een tweede booster van het coronavaccin te halen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten