Wielrennen: Elite

Sander Armée (Cofidis) start voor een keer eens niet aan Vuelta: “Ploeg zet mij in waar ze mij het best kunnen gebruiken”

Sander Armée: “Het wordt een heel ander seizoenseinde dan dat ik gewoon ben.” © Marc Van Hecke

Sander Armée had zich in de loop der jaren ontpopt tot een vaste deelnemer aan de Ronde van Spanje die morgen van start gaat. Maar kijk, net toen hij vorige week zijn abonnement weer wou laten knippen veranderde de ploegleiding van Cofidis van idee. De 36-jarige eliterenner uit Herent zal nu een alternatief programma rijden.

Ief Vertommen

Armée en de Vuelta: een eeuwigdurende liefde, daar werd zelfs niet eens over gediscussieerd. De Tour? Die had hij nog nooit gereden, Spanje daarentegen wel. Al zes keer zelfs. In 2017 vierde hij er het hoogtepunt van zijn carrière toen hij er een etappe op zijn naam wist te schrijven, wat hem daar eeuwige roem opleverde. Dat hij dat dit jaar zou proberen te evenaren, lag zo voor de hand, maar de ploegleiding beschikte er in laatste instantie anders over.

“De diverse ploegen waarmee men aan de slag gaat samenstellen is niet altijd zo’n eenvoudig karwei. Vaak draait het uit op puzzelwerk en worden de pionnen ingeschoven waar men ze het best kan gebruiken. In die context werd dan ook besloten dat het dit jaar geen Vuelta wordt. Misschien heeft dat te maken met het feit dat ik vorige week in de Tour de l’Ain verdienstelijk werk verrichtte ten aanzien van onze kopman Guillaume Martin, die deze ronde overigens op zijn naam schreef. Aan een deelname meer of minder in Spanje zal het nu ook weer niet aankomen”, geeft Armée uitleg vanuit de Ronde van de Limousin waar hij nu aan de slag is.

Gevarieerd programma

“Het wordt dus een heel ander seizoenseinde dan dat ik gewoon ben”, zegt hij. “Het zal een mix worden van eendagswedstrijden en korte rittenkoersen. Zo staat begin september nog de Tour du Doubs op mijn programma, benevens halverwege die maand de Ronde van Luxemburg. Mogelijk komt daar zelfs de Ronde van Langkawi bij, aangevuld met nog enkele andere koersen die ik nog nooit betwistte. Een gevarieerd programma, zoals je ziet.”

Zes weken out

“In mijn voordeel pleit dat ik zes weken niet in competitie was. De Ronde van Zwitserland moest ik met corona te verlaten en het duurde tot de Classica San Sebastian vooraleer ik weer aan de start van een wedstrijd stond. Ik kan er alleen maar mijn voordeel uit puren. Over mijn toekomst kan ik nog maar weinig zinnigs zeggen. Eerst praat men met de kopmannen pas daarna worden de knechten ingepast”, besluit Sander Armée.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten