Wielrennen Beloften Ronde van Oost-Vlaanderen

André Maerschalck overweegt met Ronde van Oost-Vlaanderen sprong naar een hoger niveau te maken: “We blijven professionaliseren en moeten durven springen”

Maerschalck kijkt met tevredenheid terug op de vorige editie. ©  Marc Van Hecke

Het doek is gevallen over een alweer zeer geslaagde Wildiers (e)Bikecenter Tour. Op het eindpodium in Merelbeke liet organisator André Maerschalck optekenen dat hij deze week aan de volgende editie begint te werken.

Tien minuten na het einde van de slotrit zorgde het spelletje ‘Wie van de Drie’ voor spanning bij verschillende teams. “Sportief had het beter gekund. De eerste dagen werd er zo hard gereden dat bij velen de brandstof opgebruikt was in de twee laatste ritten. Dat het spannend bleef tot de slotsprint is dan weer mooi. Evalueren doe ik met plezier: tevredenheid alom. Dat we moeilijke beslissingen moesten nemen in deze extreme weersomstandigheden werd ons slechts door een kleine minderheid kwalijk genomen. De gezondheid van de renners was voor ons topprioriteit”, spreekt Maerschalck duidelijke taal.

Tijd brengt raad

“Uit verschillende hoeken kregen we het compliment dat onze organisatie het steeds professioneler aanpakt en dat is leuk om te horen. Op dit ogenblik zijn we een rittenkoers van categorie 2. Dat houdt in dat er slechts drie buitenlandse ploegen mogen deelnemen en de afstand van de ritten beperkt blijft tot 140 kilometer. Zetten we de stap naar categorie 1, dan betekent het dat continentale ploegen (Team Elevate-Home Soluition Soenens) mogen deelnemen. Nu Lotto Soudal de stap zet naar het continentale niveau dreigen we ook hen te verliezen. Met mijn bestuur moet ik overleggen of we de sprong durven maken. Doen we het dan moeten we het budget optrekken met 10.000 euro. Dat geld ligt niet op de hoek van een straat te rapen. In eerste instantie moeten we bij de organiserende gemeenten naar de bereidheid polsen of ze in ons verhaal willen meegaan. Tijd zal ook nu raad brengen. De tiende editie komt er sowieso, maar ik weet niet in welke vorm.”(fdg)

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent