Voetbal Eerste nationale

Jong KAA Gent 2 - Wezet 2: Jong Gent maakt geslaagd debuut in eerste nationale

Turbulente ouverture van Jong AA Gent in het profvoetbal. Na een vroege achterstand kon het team van Emilio Ferrera nog voor het halfuur gelijkmaken. Met de rust in zicht werd Van Hauter uitgesloten en slikte de thuisploeg een tweede tegendoelpunt. Na de pauze maakte Fofana al snel gelijk. In het slotkwartier moest ook Wezet met tien man verder. Het bleef 2-2. Een gelijkspel dat voor de thuisploeg als een zege mag smaken.

De jonge Buffalo’s namen de partij meteen in handen en in de openingsminuut kwam Van Hauter al dicht bij een doelpunt. Zijn afstandspoging werd door doelman Mignon echter netjes in hoekschop verwerkt. Het publiek reageerde enthousiast, maar bij de eerste bezoekende aanval was het meteen raak. Marten Wilmots dook plots op voor Vanden Borre en aarzelde – onder het toeziend oog van vader Marc– niet (0-1). 

Wezet bleef rustig achteroverleunen en speculeren op een snelle tegenprik, terwijl de thuisploeg bij momenten fraai combinatievoetbal bracht en hun inspanningen werden nog voor het halfuur beloond. Van Daele legde goed breed tot bij Salah, die niet twijfelde en de netten deed trillen (1-1). De zenuwen stonden duidelijk strak gespannen en coach Emilio Ferrera flirtte voor rust al met een rode kaart omdat hij net iets teveel commentaar leverde op de wedstrijdleiding van scheidsrechter Stove. En met de rust in zicht liep het dramatisch mis voor de thuisploeg: Van Hauter kreeg rood na een iets te opzichtige overtreding en uit die vrije trap maakte Wezet er 1-2 van.

Bitsige tweede helft

Kort na de pauze sloeg Jong KAA Gent meteen terug. Salah mocht – randje buitenspel – op doel af. De spits toonde zich niet egoïstisch en bediende Fofana die raak trof (2-2). De bezoekers probeerden hun numerieke voordeel uit te spelen, maar hadden het niet onder de markt met de kleine wendbare Gentse spelers zoals De Ridder en Fofana. Dat resulteerde in een handvol gele kaarten en een rode kaart voor Hendrickx. Beide teams gingen nog op zoek naar de winning goal en de beste kans was nog voor Jong AA Gent, maar Mignon redde de meubelen voor Wezet.(ssg)

SCHEIDSRECHTER: Stove 

DOELPUNTEN:  : 6’ M. Wilmots (0-1), 24’ Salah (1-1), 45’+2’ Bonnemme (1-2), 52’ Fofana (2-2). 

Jong KAA Gent: Vanden Borre, Stevens, Agbor, Lagae, Van Daele, Van Hauter, Fofana, Salah, Walicki (76’ De Vlieger), Arthur (46’ De Ridder) en Van Den Bergh. 

Wezet: Mignon, R. Wilmots, Hendrickx, Perseo, Bangoura (83’ El Harrak), Cascio, Englebert (46’ Turco), Gerits (74’ Gilon), Bonemme, M. Wilmots en Essikal.

GELE KAARTEN:  Essikal, Gerits, Turco, M. Wilmots.

RODE KAARTEN:  Van Hauter, Hendrickx.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent