Roman Bezus weigerde niet alleen AA Gent: nog drie Belgische clubs klopten aan

© BELGA

Niemand die Omonoia beter kan inlichten over de speelstijl van AA Gent als Roman Bezus. De Oekraïner tekende begin deze maand transfervrij voor de Cypriotische bekerwinnaar voor twee seizoenen met een extra jaar optie.

ss

Hij had ook in Gent kunnen blijven. Vorig seizoen werd hem slechts een contractverlenging van een jaar voorgesteld, voor een minder loon. Maar na de kruisbandblessure van Tissoudali kwam AA Gent opnieuw aankloppen en dit keer kreeg hij wel twee seizoenen aangeboden, net als een (iets) mooier salaris.

De 31-jarige Oekraïner, die heel graag in Gent woonde, vreesde echter dat hij slechts als depanneur zou worden gehaald en op de langere termijn toch weer op de bank zou verzeilen. Ook andere Belgische clubs weigerde hij: KV Kortrijk, Zulte Waregem en Standard. Liever dan Turkije of Griekenland tekende hij voor Omonoia.

Bezus start vanavond op de bank omdat hij de voorbereiding miste. Ook afwezig bij Nicosia is de verdediger Lang. Hij bleef in Cyprus omdat zijn vrouw op bevallen staat.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten