Voetbal  Eerste Nationale Rupel Boom - KVK Ninove: 1-2

KVK Ninove debuteert met zege in hoogste amateurklasse: “Waren nooit onder de indruk”

Ninovieter Fabio Polizzi heeft Matisse Thuys in de rug. ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Ninove debuteerde in de hoogste amateurreeks tegen Rupel Boom met een verdiende zege via twee goals van goalgetter Olivier Romero.

Wim Redant

De Ninoofse coach Alan Haydock wijzigde zijn winnende bekerploeg op twee posities. Aanvoerder Kevin De Wannemaeker raakte dan toch opgelapt, waardoor Mats De Bauw naar de bank verhuisde. Ook aanvaller Bob Straetman verhuisde naar de bank ten voordele van defensieve middenvelder Fabio Polizzi, die tegen Couvin-Mariembourg slechts in de slotfase inviel, maar in Boom meteen een kans kreeg in een meer behoudende opstelling. De minutenteller was pas aan de derde ronde bezig toen de Ninoofse doelman Kevin Van Den Noortgaete mistastte en een voorzet-schot van Abas tegen de eigen netten sloeg. Na de start in mineur namen de Ninovieters de touwtjes in handen. Na een slechte terugspeelbal van Verkerken flirtte Romero met de gelijkmaker, maar de goalgetter liet zich de bal afsnoepen door thuisportier Laverge. Deryck stelde tot twee keer toe Laverge op de proef, maar die gaf geen krimp.

Na rust zag Romero een poging gepareerd. Een sterke Jelle Geenens verhinderde een tweede thuistreffer en Van Den Noortgaete redde na een slechte terugspeelbal van De Wannemaeker, maar meer maakten de Steenbakkers niet klaar. Romero maakte gelijk op een dieptepass van Tshimanga. Deryck knalde een afvallende bal over. Romero ramde een voorzet van Luca Polizzi tegen de netten. Straetman verlengde een voorzet van Romero over. Op aangeven van Straetman mikte ook Luca Polizzi over.

Luca Polizzi als joker

Luca Polizzi viel in voor zijn broer Fabio en drukte als joker zijn stempel. “Rupel Boom realiseerde een resem transfers, maar ondanks een moeizame start waren we nooit onder de indruk. Ik ontdekte een toffe groep in Ninove. Aan deze zege kunnen en ons optrekken. Ik startte op de bank, maar het wordt een lang seizoen waarin de coach iedereen nodig zal hebben.”

Doelpunten: 3’ Abas (1-0), 60’ en 84’ Romero (1-1 en 1-2).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten