Wielrennen

Konvert Koerse in Kortrijk kiest voor vrouwenwielrennen

De vernieuwde bestuursploeg toont de wisselbeker ter waarde van 25.000 euro, een fietsstuur met gouden remmen. © Ludo Ostijn

Met Konvert Koerse voor vrouwen opteren de Kortrijkse organisatoren voor een duurzaam verhaal. “Als na-Tourcriterium bleek het niet langer haalbaar om grote namen aan te trekken. De overstap naar het almaar populairdere vrouwenwielrennen is de juiste zet”, verklaart Kristof Vanfleteren.

De opvolger van Kortrijk Koerse kan vrijdag een pak toppers presenteren. Onder meer Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alvarado, Silvia Persico, Zoë Backstedt, Clara Honsinger, Britt Knaven en Julie De Wilde (die de witte trui mocht dragen in de Ronde van Frankrijk, red) zijn van de partij. Julie Stockman, Mieke Docx, Margot Vanpachtenbeke, Chloë Desmet, Saartje Vandenbroucke, Fenna Vanhoutte, Jade Lenaers, Lien Lanssens en Cato Cassiers zorgen voor de West-Vlaamse inbreng. Justine Ghekiere, Julie Van De Velde, Valerie Demey en Jesse Vandenbulcke zijn er wegens het EK in München niet bij.

Konvert Koerse is een UCI-wedstrijd van eerste categorie. 21 ploegen, onder wie twee Worldteams, zijn op de afspraak. Het budget bedraagt 200.000 euro. De wisselbeker is een fietsstuur met gouden remmen ter waarde van 25.000 euro. Konvert Koerse doet beroep op de organisatoren van Kuurne-Brussel-Kuurne. Voor koersdirecteur Peter Debaveye wordt het zijn eerste vrouwenwedstrijd. De afstand bedraagt 127 kilometer. Er staan twee grote ronden van 37,5 kilometer en zes plaatselijke ronden van 9 kilometer op de rol. De rensters moeten 800 hoogtemeters overwinnen. (tvm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten