Burgemeester De Clercq laat twee gokkantoren sluiten: “Ze liggen te dicht bij een school”

 ©  FVV

GENT -

Een gokkantoor in de Godshuizenlaan en eentje aan Einde Were in Gent verliezen hun vergunning. “Ze liggen te dicht bij scholen en andere plekken waar veel jongeren komen”, zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD).

Bert Staes

LEES OOK. Strengere regels voor gokkantoren in Gent: “Niet meer vlak bij scholen en bushaltes”

Gent laat sowieso geen nieuwe gokkantoren meer toe in de omgeving van scholen, maar dat geldt niet voor bestaande gokkantoren die een vergunning hebben. Die vergunning wordt om de drie jaar opnieuw bekeken, als ze vernieuwd moet worden.

Dat is nu het geval voor twee ‘kansspelinrichtingen’, zoals dat heet in het jargon, aan Einde Were en in de Godshuizenlaan. Voor beide gokkantoren is beslist de vergunning niet meer te verlengen, meldt burgemeester De Clercq. “We willen de nadelige effecten van problematisch gokken en gokverslaving maximaal bestrijden en gevaren vermijden, zeker voor jongeren.”

“De kansspelwet stelt duidelijk dat wedkantoren niet langer gevestigd mogen worden in de nabijheid van scholen, ziekenhuizen en plekken waar vooral jongeren komen. Voor deze twee wedkantoren is na uitvoerig onderzoek besloten dat deze zich te dicht bij scholen en andere plekken waar veel jongeren komen bevinden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent