Politie overmeestert man die met mes stadhuis Ieper binnendringt: “Hij was aan het huilen”

Ieper -

Even paniek donderdagochtend in het stadhuis van Ieper. Een persoon met een mes had zich een toegang verschaft tot de stadsdiensten.

Thijs Pattyn, mtm

Politie en hulpdiensten snelden rond 10 uur massaal ter plaatse en het stadhuis werd een tijdlang afgesloten. In het onthaal van het stadhuis trok een man een groot keukenmes, met een lemmet van ongeveer twintig centimeter. “De persoon zou dat mes vooral naar zichzelf gekeerd hebben”, zegt Glenn Verdru, communicatieconsulent van politiezone Arro Ieper. “De man was zeer emotioneel. Volledig over zijn toeren en aan het huilen.”

Ploegen van politiezone Arro Ieper konden intussen op de man inpraten en brachten hem over naar het hoofdcommissariaat. “Er was geen gevaar voor derden”, aldus Verdru.

Het stadhuis werd intussen opnieuw vrijgegeven.

De politie benadrukt dat de feiten niets te maken hebben met Frontnacht, het extreemrechtse muziekfestival dat eind augustus niet meer mag doorgaan van het Ieperse stadsbestuur. De opgepakte man is een dertiger uit Togo. De man zou hier tevergeefs asiel hebben aangevraagd en zou uitgeprocedeerd zijn.

 ©  ptb

 ©  ptb

 ©  ptb

 ©  ptb

 ©  ptb

 ©  ptb

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten